Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.08.2010 14:05 - Стоп на политическите назначения в националните медии!
Автор: ataka Категория: Политика   
Прочетен: 1001 Коментари: 0 Гласове:
0



Волен Сидеров: В Националните медии без политически назначения
 
Волен Сидеров: В Националните медии без политически назначения image

 2 Август 2010г.        
 

image

 Лидерите на АТАКА Волен Сидеров и на ГЕРБ Бойко Борисов бяха единодушни вчера, че в България не се оказва натиск върху медиите, но в БНР все още съществуват политически назначения. Става дума за Диана Янкулова, която беше шеф на пресцентъра на МВР по времето на Михаил Миков, а сега води предаването "Нещо повече" в националното радио. Вчера сутринта в декларация от парламентарната трибуна говорителят на червените Ангел Найденов поиска парламентарните групи и премиерът Бойко Борисов да се разграничат от изявленията на Сидеров, който поиска БНР да се очисти от кадрите на БСП и ДПС.

В отговор лидерът на АТАКА обвини социалистите в лъжа "За пореден път отляво- страната на БСП, ние чуваме клевети и неверни твърдения от тази висока трибуна. Тази трибуна трябва да се уважава, г-н Найденов. Не може от тази трибуна да лъжете непрекъснато. Не може да обяснявате, че има заплаха и натиск върху журналисти, при положение, че бившият министър Михаил Миков държи своята бивша служителка Диана Янкулова в националното радио. Тя беше шеф на пресцентъра на МВР и в момента става причина за тази размяна на реплики", каза Сидеров. Той отново припомни как преди два дни в предаването "Нещо повече" по БНР Янкулова съвсем тенденциозно е отразила темата със случая в Кърджали, като е дала 20 минути ефирно време на Лютви Местан от ДПС, а след това и 15 минути на адвокат, който защитава същата теза като турския депутат за полицейското насилие. "Случаят беше представен така сякаш в България има полицейска хунта, като точно този израз бе употребен. Това се случи в същия момент, в който излезе докладът на Еврокомисията, който казва, че най-сетне в България има успех в борбата с организираната престъпност и за първи път има политическа воля за разправа с тази престъпност. Точно тогава от БНР, което се издържа от парите на данъкоплатците, звучат тенденциозни политически поръчки. И това никак не е учудващо, защото водещата Диана Янкулова е политическо лице. Тя беше шеф на пресцентъра на вътрешния министър Михаил Миков. Това назначение е политическо, г-н Миков. Значи вие в момента имате политически рупор в БНР и когато аз взимам думата като представител на парламентарна сила, защото имам право на това, понеже това е държавното радио, за да изясня нейното тенденциозно водене, това се представя като намеса и заплаха. Може би вие искате аз въобще да не се включвам в националните медии? Това ще бъде много удобно за вас. Вие искате, ако може, да не се изказвам и от тази трибуна.
Така правехте и преди, при вашето управление се опитвахте да ми запушвате устата. Защото, ако имаше полицейско насилие, то беше по време на вашето управление, г-н Станишев. То беше, когато изпращахте полицаи да мачкат възрастни хора и да ги бият. Нека да припомня и за снимката с окървавения миньор, натиснат от полицейски крак, а главата му е потопена в кръв на фона на националното знаме. Тази снимка е плакат за България по време на режима на Станишев. Това беше вашето управление. Когато изпращахте българските полицаи, вместо да гонят престъпниците, да се разправят с политическите опоненти. И понеже точно тогава вашият служител Диана Янкулова пишеше сводки, тя днес излиза в радиото да обяснява как в момента има полицейско насилие и как случаят с побоя над активисти на АТАКА и случаят в Кърджали бил един и същи. Не е един и същи г-н Миков.

В Кърджали имаше данни за проституция и наркотрафик
И там адреса не беше сгрешен. Адресът беше верен и там хората, при които нахлуха полицаите, бяха уличени в престъпна дейност, за разлика от случая през 2008 г., когато имахме един разрешен политически митинг. Така че спекулациите които се правят в момента, целят точно това - да се представи пред външния свят и във вътрешен план, че в България има намеса спрямо медиите. Това обаче не е така. В момента БНР работи като рупор на партия БСП и на ДПС, разбира се. И това имах предвид когато казах, че това радио ще стане обективно, когато то се изчисти от тези кадри и от политическите назначения. Ако вие държите там да има политически назначения, кажете си го ясно. Кажете че трябва да има квоти от всяка партия и предложете Диана Янкулова. Ние ще предложим примерно, Стоян Иванов, ГЕРБ да предложат друг и така всяка партия да има свой политически представител в радиото. За този модел ли сте г-н Найденов? Ако сте за такъв принцип - кажете го. Но недейте да спекулирате, че лидерът на АТАКА се е намесил с цел да заплашва или да слага намордник на словото. Напротив. Аз се намесих, за да кажа на Янкулова, че тя води тенденциозно предаване. Винаги съм го правил и преди 10 ноември, и след 10 ноември, и пак ще го правя, защото искам да има обективни медии в България. Искам и БНР и БНТ най-после да бъдат медиите, които цялото общество очаква да бъдат - адекватни и без политически назначения и поръчки. Така че бъдете малко по-близко до истината, ако искате да запазите някакво уважение към вас и да ви има след следващите избори", завърши речта си Сидеров под бурните аплодисменти на залата. По-късно на журналистически въпрос в кулоарите премиерът Бойко Борисов изцяло подкрепи думите на Сидеров и обвини Янкулова в конфликт на интереси.
 

 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ataka
Категория: Политика
Прочетен: 1298559
Постинги: 162
Коментари: 388
Гласове: 104
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930