Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12.2010 11:07 - Нов гаф: Сърбия призна, че не искала АТАКА на своя територия
Автор: ataka Категория: Политика   
Прочетен: 65908 Коментари: 2 Гласове:
1



   Радикалната партия отрече връзка със скандала на Олтоманци

Сърбия продължава да прави дипломатически гафове по повод спирането на автобусите на АТАКА на границата. Белград категорично доказва, че няма никакво право да желае членство в ЕС, като направо призна, че не е искала националистите на своя територия. Скандалното заявление е направено от чиновници в сръбското външно министерство пред българския посланик в Белград Георги Димитров, извикан на среща във ведомството заради скандала. "Сърбия вярва в правотата на решението си, тъй като хората, които идваха по-рано и изтъкваха неприемливи искания за ревизия на Ньойския договор и промяна на границите, не са добре дошли в Сърбия. Съществуваше опасност от инциденти, а това нито една суверенна държава не може да си позволи и не иска да й се случва. Чрез обмен на позиции и договори нещата ще се върнат към нормалното си състояние", заявили от МВнР на Сърбия. Припомняме, че българското външно министерство изрази острото си недоволство от сръбската позиция.
Междувременно стана ясно, че никой от депутатите на сръбската Радикална партия не е отправял питане към вътрешния министър в Скупщината в Белград относно очакваното гостуване на български граждани и политици от партия АТАКА в Босилеград на 27 ноември, нито пък е настоявал да се вземат специални мерки от полицията заради очаквани безредици. Това заяви в телефонно включване от Белград заместник-председателят на партията Драгомир Тодорович по време на публицистичното предаване на журналиста Георги Коритаров "Свободна зона" по TV плюс, в което гост бе народният представител на АТАКА Борислав Стоянов.
Тема на предаването бе скандалното поведение на сръбските власти, които на 27 ноември грубо погазиха всички международни норми и двустранни договорености, като спряха без всякакво обяснение на граничния пункт Олтоманци 9 автобуса със симпатизанти на АТАКА, които заедно с лидера на патриотите, евродепутата Димитър Стоянов и трима народни представители отиваха при своите сънародници в Босилеград, за да почетат черната годишнина от Ньойския диктат и да връчат дарение на своите братя - българи от Западните покрайнини.
"Единственото обяснение, което се опитаха да пробутат властите в Белград бе, че били принудени да спрат автобусите с над 500 мирни български граждани с изрядни документи, тъй като според тях няколко дни преди това депутат от Радикалната партия възроптал в белградската Скупщина, че всяка година на тази дата големи маси от български граждани нарушавали спокойствието на местните жители. Затова той поставил пред сръбския парламент искането си вътрешното министерство да вземе крути мерки с превантивна цел спрямо очакваните масови безредици. Разбира се, за нас от АТАКА това оправдание звучи напълно абсурдно и глупаво, същата позиция бе изразена и от заместник-министъра на вътрешните работи Константин Димитров, който заяви, че България не е удовлетворена от това обяснение", заяви Борислав Стоянов. "А ето че с изявлението на заместник-председателя на Радикалната партия стана ясно, че официалните власти в Белград са излъгали и за натиска, който уж им бил оказан в парламента от представителите на тази партия, с която се опитаха да си измият ръцете", каза Стоянов.
Зам.-шефът на Радикалната партия Тодорович заяви още, че той самият бил слабо запознат със случая, знаел само това, което пишело по вестниците, но отхвърли всякаква връзка на неговата партия със скандала. "Наистина отделни наши представители са се изказвали относно отбелязването на годишнината от Ньойския договор, но това е било преди години. Ние сме опозиционна партия, как някой може да си представи, че диктуваме на вътрешното министерство какви действия да предприема", каза Тодорович.


Тагове:   Сърбия,   атака,   нов,   гаф,


Гласувай:
1



1. анонимен - Абе чудни хора сте това атакаджийте ...
03.12.2010 05:47
Абе чудни хора сте това атакаджийте бе.

Мрънколясвате за Турските автобуси от Р. Турция че идват да гласуват на избори, макар че това им е конституционно право на изселниците в Турция. Живи вериги правите за да си докажите гламавоста колко вие, а сега мрънкате че не сте били пуснати на територията на чужда държава.

Еиии! алооо, аланкоолу. Ако на Дунав мост се строят 600 Румънци който да искат да влезнат в България за да се видят със сънародниците си Власи, с готови лозунги смърт на българия, тогава ще подскачате като гумени топки, ама това не може, суверененна държава сме, а сега ми се оплаквате че сърбите не са пожелали провокатори като вас на територията си.

Че кой ще ви търпи изцепките бе? Това да не ви е Абсурдистан? че да си правите какво ви скимне и да не ви се търси след това отгворност. Пак се благодарете че не са ви били, че тогава данданията ви щеше да е непоносима.

Това да не са ви онези полицай, където фюрерът ви като ги заплаши със саморазправа, нарушавайки всякакви закони, особенно заплаха срещу длъжностно лице и те да омекват. Егати наглите същества сте били.

Отивате в държава с нагласата срещу нея, като знаете сърбите и те горките колк оса алтави на темата шовенизъм и териториална войнственост. Готови сте да врещите пара-шовенистичните си лозунги, сърбите по пет на нож. Дразните сръбските шовенистични гадини, а много добре знаете че сърбите са чувствителни на темата национализъм и шовенизъм, като нищо ще драснете клечката на една малка между съседска война, като и те от своя страна да отговорят със същото, да се съберат и те 500 - 1000 души че да ви нацепят манерките, за да ви питам тогава какво търсите на тяхна територия.

За разлика от вас, сърбите могат да разсъждават поне малко от малко по стратегически и да виждат провокациите в лицата на луди като вас, че да ми се правите сега на онеправдани.

Ама къде толкова ум и разсъдък в кухите ви атакаджийски кратуни. Като не знаете да уважавате, не очаквайте да ви уважават.
цитирай
2. ataka - Да, чудни хора сме атакаджийте..............!
03.12.2010 13:59
Български граждани не бяха допуснати до други български граждани! Български граждани искаха да посетят бившите си територии, за да отбележат злощастната дата на която е подписан обидния за България Ньойски договор. Български граждани, които не носеха лозунги "смърт на сърбите", а носеха български знамена, български граждани, които не отиваха да гласуват, а отиваха на помен и да вдъхнат кураж на своите събратя в Босилеград, които са подложени на постоянна репресия от страна на сръбските власти.............Единствено патриотите от Атака отидоха, поне се опитаха да отидат да почетат тази дата, в която са отрязани живи части от тялото на България с този договор, които вече е невалиден. Ние не сме имали териториални претенции, нито сме били провокатори. Задавам си въпроса, защо пишете анонимно, срам ли ви е да застанете с името си зад този коментар, защото партия "Атака" винаги е стояла твърдо зад позициите и убежденията си , както и да са ни наричали.............? Задавам си въпроса , дали удобно се излежавахте в леглото си, докато ние бяхме арестувани от сръбската полиция без никакво право и без да сме провокирали с нищо подобно отношение...............
Да, чудни хора сме атакаджийте, защото ни пука за България и за българския народ!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ataka
Категория: Политика
Прочетен: 1297974
Постинги: 162
Коментари: 388
Гласове: 104
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930