Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2010 10:45 - АТАКА сложи край на изборния туризъм
Автор: ataka Категория: Политика   
Прочетен: 1155 Коментари: 0 Гласове:
0



Вот за районни кметове няма да има,реши парламентът

Партиите на статуквото - лявото и дясното, БСП и Синята коалиция, са си подали ръка и взаимно се защитават за това дали да се избират с пряк вот районните кметове и кметовете на малките населени места. Това заяви Павел Шопов, зам.-председател на парламента от АТАКА при гласуването на второ четене на Изборния кодекс. Според националиста това са партизански пристрастия, които показват, че между уж противниковите партии има съгласуваност на действията.
"Лявата страна на залата не се интересува от избора на районните кметове, както от дясната - от малките населени места. Но СДС и ДСБ са решили, че могат да вземат някой район в столицата и така да цакат кмета на София. А БСП искат да има вот за кметове на малките населени места, защото така те ще имат по-голям стимул да работят за изборните кампании и гласовете, подадени от тях, ще им помагат при изборите на "големите кметове" и общинските съветници. Това са мизерни подбуди", обобщи патриотът.
След 3 часа и 45 минути безплодни дебати, предизвикани от БСП и ДПС, парламентът прие едва два члена от Изборния кодекс. Той урежда вота за парламент, президент, евродепутати и кметове и общински съветници. Свои градоначалници ще могат да избират населени места с не по-малко от 350 жители.
Павел Шопов упрекна ГЕРБ, че са се огънали под натиска на опозицията и са се съгласили минималният брой жители да бъде свален от 500, какъвто беше първоначалният вариант на Изборния кодекс. Патриотът се обърна към управляващите с думите: "Гласувайте, ние от АТАКА ви подкрепяме".
Районните кметове на София, Пловдив и Варна да се назначавани от общинските съвети на най-големите градове в страната, реши още парламентът.
ДПС реши да забие нож в гърба на Синята коалиция. Ремзи Осман директно обяви, че не вижда смисъл районните кметове да се избират самостоятелно, след като нямат никакви права да се разпореждат в тях. Точно този аргумент бе посочен от ГЕРБ и от АТАКА срещу вота за т. нар. малки кметове в София, Варна и Пловдив.
На обструкциите на сини и червени срещу избора на районните кметове отговори председателят на правната комисия Искра Фидосова:"Вие от тройната коалиция въведохте избора на районните кметове. Ако сте искали те действително да се избират с пряк вот, защо не сте разширили правомощията им, за да има смисъл да се гласува за тях".
Още преди да са стигнали до текстовете за уседналостта, от ДПС изплюха камъчето, че това, което ги притеснява, е именно тя. След като не успяха с увещания и сладки приказки да наложат исканията си, от движението на Ахмед Доган започнаха да заплашват мнозинството с Конституционния съд. Те са големият губещ както от назначаването на кметовете на малките населени места, така и от въвеждането на уседналостта, защото това ще отреже изборният туризъм както от Турция, така и вътре в страната. " Вие от БСП и ДПС управлявахте 4 години в коалиция и позволихте с изборен туризъм да се печели вот. На това трябва да се сложи край", отразя ги Искра Фидосова.
"Целият вой и съпротива срещу уседналостта е заради автобусите, които идват от Истанбул с хора, които уж са български граждани, но са и турски. Тези хора отдавна не се смятат за българи. Вас не ви боли за българите, които живеят в Испания, както вие от ДПС твърдите. Боли ви, че повече няма да можете да печелите избори с туристи от Турция", заяви Павел Шопов.


Тагове:   атака,   туризъм,   край,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ataka
Категория: Политика
Прочетен: 1297970
Постинги: 162
Коментари: 388
Гласове: 104
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930