Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.10.2010 23:42 - От Пловдив АТАКА повежда битката за българския интерес
Автор: ataka Категория: Политика   
Прочетен: 1045 Коментари: 0 Гласове:
0



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image 
  • 20.10.2010 Националистите ще започнат по-твърдо да отстояват исканията си за разваляне на договора с ЕРП-тата, свалянето на турските новини и регулация на лихвите

Решението на ГЕРБ и ДПС да отхвърлят искането на АТАКА за референдум по повод членството на Турция в ЕС изкара вчера хиляди българи на протестен митинг под знамената на националистите в Пловдив. Към справедливия гняв на АТАКА се присъединиха сънародници от всички на страната -Бургас, София, Разград, Ямбол, Първомай, Созопол, Кърджали, Кюстендил, Чирпан, Самоков. Още от 13 ч. площадът започна да се изпълва с мъже и жени, веещи знамена на АТАКА и националния трибагреник. "Подкрепихме правителството на ГЕРБ заради батака, в който се намираше страната. Досега правихме компромиси, но вече не. Това може би ще попречи на реформите в страната, но няма как. Все по-често ще се чува бойният вик, който разтърсва България от 2005 година - АТАКА." Това заяви Волен Сидеров при откриването на митинга на площад "Централен", протекъл под мотото "Не на Турция в ЕС".

Този патриотичен призив събра многохилядно множество в града под тепетата
за борени часове, въпреки че беше работен ден. Когато водачът на АТАКА взе думата, на повече от километър се носеше ехото от призивите на атакистите. "Позаспала България напоследък не е чувала този вик. АТАКА! Някои определят това като агресивно поведение. Това ще е поведението на АТАКА от тук насетне към националните предатели", отсече националистът. Той припомни, че избирателят е дал възможността на ГЕРБ да управлява, а АТАКА се е доверила на амбициозния Борисов. "На прав път ли сме? Една година от управлението на ГЕРБ апаратът на ДПС и БСП не е пипнат! Докога ще се оправдават с кризата?!", попита Сидеров и се зарече: "АТАКА започва да казва какво иска: разваляне на сделките с ЕРП-тата, да започне истинско разследване на тези, които ограбиха България. АТАКА започва кампания за сваляне на новините на турски език. Те са подигравка за българите. Бойко Борисов не трябваше да прегръща Ердоган, който се гаври с България и не отваря дума за геноцида и обезщетенията. Посрещането на турският премиер като демократ ще струва властта на ГЕРБ. Турция не е добър съсед и приятел, а води пантюркистка политика, която не крие. Ако ГЕРБ не поиска парите от Турция за обезщетение на тракийските бежанци, АТАКА ще го направи със сигурност, когато е на власт", заяви националистът (цялата реч на лидера на АТАКА на стр. 12-13). Пристигането на Сидеров и депутатите на националистите взриви площада, който загърмя с познатото от години "АТАКА" и "Волен". Най-емоционален в изказването си беше младият евродепутат на националистите Димитър Стоянов. "Знамената, които държите, са като на войската на цар Иван Шишман, който се е борил срещу османските завоеватели", заяви на изпълнилите площада хора Стоянов, а множеството загърмя "Митко!". (пълният текст на изказванията от трибуната - на стр. 4). След него да благодари на АТАКА за човечността и моралната подкрепа на сцената се появи и Спаска Митрова, която е репресирана в Македония заради българското си самосъзнание. Само преди дни съдът й върна правата над детето благодарение на намесата на националистите. "Първо

искам да благодаря на партия АТАКА, че ми помогнаха за връщането на детето
Днес съм тук, защото съм българка и подкрепям хората от партия АТАКА, защото те са единствените, които се борят и защитават интереси на нашия български народ! Благодаря!", заяви емоционално Спаска Митрова.
От хилядите на площада най-шумна беше агитката на младите националисти от Габрово - всички момчета бяха облечени със същите черни фланелки, с които Сидеров и депутатите му преди две седмици влязоха в пленарна зала: "Не на Турция в ЕС", и "Ердоган, дължиш ни 10 млрд. долара". Такива фланелки се продаваха по 5 лв. на няколко места около площада, а събраните средства ще отидат за изграждане на паметник в София на тракийските бежанци.
80-годишният бай Тодор Мушев, който беше дошъл от Градец, си купи с удоволствие фланелка, въпреки че пенсията му е едва 135 лв., и я нахлузи върху вехтото си сако. "Крайно време е да изберем във властта хора, които мислят за България, та да се решават проблеми, които вълнуват българите и парите от Европа да стигат до обикновения човек", редеше бай Тодор. "Ако народът ни е добре, нямаше площадът да е пълен. Повечето са си взели неплатен отпуск, за да дойдат. В Разградско обаче, като разбрали, че хората ще идват на митинг на АТАКА, не им разрешили дори неплатен работен ден", разказваше Борис от Ямбол. Освен фланелки всички присъстващи си взеха по няколко брошури на АТАКА, обясняващи защо националистите са против членството на Турция в ЕС и описващи 5-вековния геноцид. Най-голям интерес имаше към брошурата с диск на речта на Сидеров в Народното събрание, когато разкритикува поведението на премиера Бойко Борисов при посещението на турския министър-председател Реджеп Ердоган. "Виждате ли тези снимки от Сачали - това е родното място на дедите ми, които са били изклани през октомври 1910 г.", посочи на репортера на в. "Атака" Митрьо Борисов от Кърджали. "Дядо ми Митрьо пък е убит в затвора в Едикуле (Гърция) през 1922 г.", и очите на възрастния мъж се изпълниха с влага. "Знаете ли как е в Кърджали сега - строят се масово къщи - празни, празни стоят и купени апартаменти. Говори се, че парите са от Турция и чакат само да влязат в Европа, за да ги ползват", разказа Димитър Стаматов.


Тагове:   Пловдив,   атака,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ataka
Категория: Политика
Прочетен: 1298002
Постинги: 162
Коментари: 388
Гласове: 104
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930