Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.11.2010 12:11 - Как Червените диктатори сдадоха властта на сините талибани
Автор: ataka Категория: Политика   
Прочетен: 2104 Коментари: 0 Гласове:
1



11.11.2010г. Времето изтича неусетно и ето, като миг изминаха цели 21 години от началото на прехода от команден социализъм към демократично и пазарно общество. Само най-наивните и слабо информирани българи все още вярват, че именно народната воля е прогонила каменната ера на Тодор Живков и е дала път на рошавите и подскачащи по софийските жълти павета родни хунвейбини, обявили с крясъци настъпването на синята демокрация. Успели да излъжат голяма част от нашата общественост и да я хвърлят на барикадите на всеобщия порив за радикални промени, сините талибани успешно изиграха ролята на политически параван, зад който привидно отстъпилите червени бонзи тайно крояха предстоящия капиталистически строй в бившата социалистическа България.
Няколко месеца преди 10 ноември 1989 г. на тайно заседание на Политбюро на ЦК на БКП антуражът на Тодор Живков обсъжда плавното сдаване на политическата и стопанската власт в ръцете на верни другари, способни да запазят властовите мераци и високия жизнен стандарт на червените династии, управлявали България през последните десетилетия. Сред избраниците да пренесат партийния факел в новата капиталистическа ера са посочени почти всички по-важни играчи в политическото пространство у нас през следващите две десетилетия. И "демократично" избраните президенти Желю Желев и Петър Стоянов, и дошлите с малко, но завинаги премиери Филип Димитров и Иван Костов, и икономическите "страшилища" (по размера на рушветите) Александър Божков и Евгени Бакърджиев. И меките гръбнаци във външната политика Надежда Михайлова и Соломон Паси, и лъжеборците за човешки права Ахмед Доган и Юнал Лютфи и ... списъкът е дълъг и убийствено показателен. Защото партията-столетница бе подготвила наказателна бойна бригада, която да отмъсти за нейното оттегляне от официалната власт и преминаването й в нелегалност до успешния край на операцията за евакуиране на червения елит на добре защитени запасни позиции.
Поведението на БКП по онова време копира добре познатия стил на хитлеровия Райх след разгрома му на 9 май 1945 г. Видни представители на германската администрация, на Гестапо и на разузнаването изнасят важни документи и огромни суми във валута с надеждата, че пречупеният кръст и налудничавите идеи на Фюрера рано или късно ще възкръснат чрез децата на разгромените тевтонци. Мечтите за спасяване и прераждане на комунизма са аналогични с тези на фашистките водачи и това ясно е показано в програмната книга на новите наши демократи, написана от Желю Желев, един от идеолозите на прехода и член на тайната дружинка, орисана да поеме властта в държавата по указание на слизащите от трибуната на мавзолея червени диктатори.
Добре е да знаем и някои допълнителни детайли, които обясняват доста нагледно кой, защо и как ни е управлявал през изминалите 21 години от шумно рекламирания преход към демокрация. Силно интригуващо, почти като в роман на Александър Дюма, за важни събития от нашата политическа история си спомня о.з. генерал-полковник Кирил Косев, офицер от царското разузнаване преди 9 септември 1944 г., преминал по-късно в редовете на БКП и заел високи постове в ръководството на армията по време на тоталитарния режим на Тодор Живков. Генералът разкрива механизма, чрез който след 10 ноември 1989 г. към върховете на държавната власт са изстрелвани личности, абсолютно непознати до този момент в българското публично пространство. Обяснението е просто и логично - те са наследници на нелегална агентурна група, работеща за червеното правителство на Отечествения фронт, поело съдбините на България след преврата на 9 септември 1944 година. След 45 години тайна "служба" идват и наградите за извършената дейност. Кодовото название на шпионската формация е "Х-11", известна още и като "Легионерският център". В нея са привлечени бивши членове на офицерски организации, недоволни от зависимостта на България от Хитлерова Германия. Целта на кукловодите е да разбият нелегалната съпротива на останалите верни на Третия райх царски офицери, обявили се срещу присъединяването на България към Съветския лагер.
В списъка с агентите, цитиран от генерал Косев, срещаме следните известни фамилии - на Стефан Стоянов, баща на втория "демократичен" президент Петър Стоянов. Като червен агент, той успява да спаси живота на баща си, осъден на смърт като черноборсаджия. На Георги Радев (баща на Муравей Радев, министър на финансите в правителството на Иван Костов). На Владимир Абаджиев (близък роднина на заместник-председателя на НКС на СДС Димитър Абаджиев). На Стефан Бакърджиев (баща на бившия зам.-премиер Евгени Бакърджиев). Всички те доброволно сътрудничат както на Разузнавателното отделение на Щаба на войската по царско време, така и на РУ на ГЩ на БНА след преврата на 9 септември 1944 г.
Сътрудници на тайните служби на Живков са и други родители и роднини на днешни политически звезди на родния небосклон. Александър Сталийски, баща на "синия" министър на отбраната, носещ неговото име, Димитър Савов, бивш фашистки министър, родител на Стефан Савов (също агент с псевдоним Николай), ръководна фигура в "демократичните" промени у нас. Към тази галерия от известни персони, генерал Косев добавя и агентите на ДС - Георги Марков, конституционен съдия след 10 ноември 1989 г., Желю Желев, президент на България, Димитър Луджев, военен министър в правителството на Димитър Попов. Интересни са данните за "големия син политик" Иван Костов, който според червения генерал е бил сътрудник едновременно на КГБ и ДС и е бил обучаван в авиошколата на град Кременчук в тогавашния СССР.
В своите мемоари генерал Косев протестира срещу разкриването на досиетата на тези персони, но ние не можем да се задоволим само с пробутваната ни романтика на шпионската им дейност и добре помним как именно тези фамилии поеха щафетата от комунистическия режим и окончателно разгромиха както икономиката, така и националната сигурност на днешна България. И ще припомняме и занапред на нашите читатели какво опустошително торнадо сполетя нещастната ни страна, след като силите на червеното и на синьото зло се обединиха и прегазиха надеждата на българския народ за по-добър живот в пределите на днешна Европа.


Тагове:   как,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ataka
Категория: Политика
Прочетен: 1295372
Постинги: 162
Коментари: 388
Гласове: 104
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031