Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.10.2010 10:57 - Атака: Въпросът към Турция за тракийските имоти не е решен
Автор: ataka Категория: Политика   
Прочетен: 718 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 05.10.2010 11:15


Продължаваме да сме против влизането на Анкара в ЕС, обяви лидерът на националистите Волен Сидеров 
 
5.10.2010г.
"Категорично не съм съгласен с постановеното мнение от пресконференцията в Министерския съвет след срещата Ердоган - Борисов, че въпросът с обезщетенията на тракийските бежанци от 1913 г. между двете държави е решен”, заяви лидерът на АТАКА Волен Сидеров. “Този въпрос е много добре познат на министър Божидар Димитров. Не знам той ли съветва грешно премиера Борисов или някой друг, но в изявленията след срещата бяха дадени внушения, че всичко е решено, което е една неизгодна за България позиция. Въпросът със земите и имотите на изгонените чрез геноцидно прочистване българи от Източна Тракия може да бъде решен, само когато Турция изплати обезщетенията, които днес се изчисляват на над 10 милиарда евро. Съжалявам, че премиерът Борисов е бил подведен да се съгласи, че този въпрос е решен. За нас, от АТАКА, нещата не стоят така”, отсече Сидеров и продължи:
“Другата теза, която не приемаме след тази полулегална визита на Ердоган у нас, е, че България подкрепя Турция за нейното членство в Евросъюза. Такава дискусия сред българската общественост не се е провеждала, този въпрос не е обсъждан в Народното събрание, което е най-висшият орган в държавата, и не е редно такива позиции да се изказват от отделни министри или дори министър-председател без ясен политически консенсус по въпроса. АТАКА остава на позиция, че Турция не е европейска държава, че тя е държава далеч от демокрацията, че особено в момента това е една държава с управление, което клони към ислямски фундаментализъм, и че това е държава, която провежда неприятелска, неоосманистка и пантюркистка политика спрямо България с целия свой ресурс", заключи Волен Сидеров.
Вчера турският премиер Реджеп Ердоган начело на правителствена делегация, пристигна на еднодневно посещение в София. Двамата премиери разговаряха "на четири очи", след което се състояха пленарни разговори между делегациите. На пресконференция в Министерски съвет вчера турският премиер разкритикува ЕС, че бави процеса и слага пречки пред Турция, каквито не са поставяни на нито една страна кандидатка досега. След срещата Ердоган-Борисов стана ясно още, че между България и Турция ще бъде изградена свързваща връзка, която ще стане част от газопровода "Набуко". Това е част от диверсификацията на доставките на газ за България, обясни премиерът Борисов.


Тагове:   Атака,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ataka
Категория: Политика
Прочетен: 1298591
Постинги: 162
Коментари: 388
Гласове: 104
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930