Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2010 22:27 - Парламентът гласува проекта на АТАКА за референдума
Автор: ataka Категория: Политика   
Прочетен: 865 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 19.10.2010 22:29


  • image 19.10.2010
На площад "Централен" в Пловдив от 15 часа хиляди патриоти ще кажат за пореден път "Не на Турция в ЕС"

Проектът на АТАКА за произвеждане на референдум за членството на Турция в ЕС, внесен от Волен Сидеров и група народни представители на 13 октомври, ще бъде гласуван днес в Народното събрание. От АТАКА искат народът да отговори на въпроса "Съгласни ли сте Република Турция да се присъедини като държава-членка към Европейския съюз". Проектът е включен като точка 2 в дневния ред на пленарното заседание заедно с предложението на произвеждане на национален референдум с въпрос "Против ли сте членството на Турция в Европейския съюз", подкрепено с подписка от 330 000 българи. Вносителят на предложението от 14 юли е инициативен комитет, а не ВМРО, както се опитва да внуши тези дни Красимир Каракачанов, който е само един от инициаторите.
Така часове преди насрочения на площад "Централен" в Пловдив от 15 часа днес митинг, организиран от АТАКА под наслов "Не на Турция в ЕС", 41-вият парламент на България ще се произнесе дали народът ще има възможност да каже думата си чрез първото демократично допитване у нас.
"АТАКА ще бъде в пленарна зала и ще гласува "за", когато се внесе за подписката на 330 000-те българи", заяви преди дни Сидеров, като по този начин отрече лъжливите твърдения на Красимир Каракачанов, че заради митинга на АТАКА същия ден националистите няма на подкрепят искането за допитване за членството на Турция в Европа.
"Инициативата с подписката е добра. Целта е обща", отбеляза вчера Сидеров пред бТВ, като за пореден път напомни, че лично той и депутати на националистите са се подписали под искането за референдум. Сидеров посочи, че АТАКА няма негативни взаимоотношения с ВМРО и винаги е поддържала патриотичните организации, но не може да не реагира срещу няколко души, които разиграват политикански игри. "АТАКА винаги е работила за националния интерес и от създаването си е подкрепяла каузата против членството на Турция в ЕС - припомнете си митингите ни от миналата година в София на 3 март и в Батак при откриване на кампанията за евровота, които минаха под мотото "Не на Турция в ЕС". Затова няма да позволим ВМРО-СКАТ, които са част от инициативния комитет за подписката против това членство, да подменят идеята за референдум. АТАКА внесе миналата седмица в Народното събрание свой проект за допитване веднага. Нямаше как да не реагираме на измамата, за която се договориха Красимир Каракачанов и софийският шеф на СКАТ Данчо Хаджиев с управляващите от ГЕРБ и със Синята коалиция, като се споразумяха референдумът да не се проведе сега, както искаха подписалите се 330 000 души, а при ратифицирането на договора за европейско членство", отбеляза Сидеров.
Националистът посочи, че позицията на отлагане на референдума, зад която застава ГЕРБ чрез председателя на парламента Цецка Цачева, е неприемлива за АТАКА. "Провеждането на допитване след години при ратификацията на членството на Турция в Европа увеличава шансовете на Анкара на присъединяване към съюза. Със забавянето на референдума ще бъдат излъгани не само подписалите 330 000 българи, но и хилядите други, които очакваха, че това ще бъде една стъпка към решаването на въпроса."
Днес парламентът окончателно ще се произнесе дали ще има референдум, след което Първанов до 2 месеца трябва да насрочи дата за провеждането му. В правомощията на депутатите е да посочат и друг вариант на въпроса, който ще бъде зададен.


Тагове:   Атака,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ataka
Категория: Политика
Прочетен: 1298578
Постинги: 162
Коментари: 388
Гласове: 104
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930